2020. júl 15.

Exkluzív! Élet a kockás zászlón túl - vendégposzt

írta: F1rka
Exkluzív! Élet a kockás zászlón túl - vendégposzt

Talán sokatok fejében megfordult már, milyen is lehet az élet egy Forma 1 pilóta mellett. Ez a bejegyzés arról fog szólni, mibe van belátása egy barátnak/barátnőnek. Három személy információiból íródott. 

Aki kérdez: Oláh Krisz

Akik válaszolnak: Caterina Masetti Zannini (Gasly kedvese) és Dilara Sanlik (Verstappen ex-kedvese), és egy anonim személy. :)

Sokan ugyanazokat kérdezik a közösségi médiában. Reméljük ez az írás választ ad sok kérdésre azokból, amiket ti kérdeztetek tőlünk.

Hány versenyre tudtok elmenni, és hol vagytok azok közben?
Hozzátartozóknak nincs korlát, hogy hány versenyre mehetnek el. Ha szeretnénk, az összesre, de lehet akár csak egy, vagy két eseményre is. A belépőink névre szólóak, amikkel szabadon mozoghatunk, és a sajtókonferencia kivételével bárhol jelen lehetünk. A versenyt sok esetben a csapataink boxában nézzük végig.
A pilótákkal egy helyen szálltok meg?
Nem minden csapat ugyanott száll meg. Természetesen, mi ugyanott, ahol az a csapat, akinek a vendégei vagyunk.  
Van olyan információ, ami nem kerül nyilvánosságra, de ti megtudjátok? Tudtok meg olyat, amit esetleg nem lenne szabad?A versenyzők mit mondhatnak el nektek? 
Idővel mindent megtud a sajtó, legfeljebb mi hamarabb értesülünk róla. De csak abban az esetben, ha a saját csapatunkról van szó. A versenyzők szerződését nagy titok fedi, mi sem ismerjük a részleteket. Előfordul, hogy meghallunk valamit, de azt azonnal el is felejtjük. Mi is titoktartást írunk alá. 
Hogy érzitek magatokat a helyszínen? Nem unalmas? Mennyire fárasztó ennyit utazni?
Meg lehet szokni. Aki szeret utazni, annak soha nem lesz fárasztó. Tudtuk, mit vállaltunk, mikor belementünk. Általában mindig jó a hangulat. Nagyon mozgalmas nekünk is a hétvége.
Ha nem utaztok el, hogy viselitek a távollétet? 
Természetesen nehéz, de el kell viselni. Ilyenkor a tv-ben nézzük őket, és a FaceTime sokat segít
A verseny melyik részén aggódtok a legjobban?
Mindegyiken, de talán a rajt a legfeszültebb. 
Idővel csökken az aggódás?
Nem, idővel sem fog. Legalábbis nálunk nem.
Egy esetleges balesetre fel vagytok készülve?
Arra lehetetlen felkészülni. Mind a hárman jelen voltunk Belgiumban az F2-es tragédia helyszínén, már az is szörnyű volt. Erre nem akarsz és nem is tudsz felkészülni. 
Valakiről többet, valaki kevesebbet lehet tudni, és olyan is van, akiről semmit. Hogy lehet privát életet élni? 
Viszonylag könnyen. Csak kell egy kis óvatosság. A kamerák kerülése is egy lehetőség, illetve úgy, hogy egyáltalan nem járulsz hozzá ahhoz, hogy felvegyenek, vagy lefényképezzenek. A privát instagram csodákra képes. 
Mennyire nehéz bekerülni az F1 világába? Könnyen elfogadott a csapat?
Viszonylag nehéz bekerülni, de nem lehetetlen. Mind a hárman átlag emberek vagyunk, úgyhogy mindenkinek van remény. A csapataink nagyon barátságosak és mindenben segítenek nekünk is, családtagként kezelnek.
Barátságokat lehet ott kötni? 
Természetesen lehet. Több versenyzővel, hozzátartozóval is jó viszonyban vagyunk. Valamint mi a versenyeken kívül is sok időt töltünk együtt. 
Hogy van időtök másra? Család, munka, iskola? 
Mindenre van ideje mindenkinek, amire akarja. A párjaink megértik, ha kihagyunk pár versenyt a család vagy kulső barátságok miatt. Sok versenyzőnek azért nincs itt minden futamon a párja, mert más elfoglaltsága van. Mi hárman nem dolgozunk, egyetemi hallgatók vagyunk
Gyakorlatilag álom életet éltek, de hogyan viselitek azt, hogy a párjaitok ennyire felkapottak, ismertek? Nem vagyok féltékenyek? 
Tudtuk, mivel jár. Mindent lehet kezelni. Ezt sem nehéz. A kapcsolatok alapja a bizalom. Máshogyan ez nem működhet. 
Van a párok között rivalizálás?
Nincsen, az a pályára való, nem a paddockba. 
A koronavírus miatt a nézők nélküli futamokon ott lehettek?
Talán a legtöbbet kérdezett kérdés maradt utoljára. Hivatalosan nem. De kérvényt igényelhetünk, amit, ha megadnak, van lehetőségünk elmenni a futamokra, ugyanolyan feltételekkel, ami mindenkire vonatkozik. 

 

Köszönjük szépen, izgalmas szezont kívánunk mindenkinek! 

 

Szólj hozzá

autósport motorsport Forma-1 Formula-1 Forma1 Forma 1 Formula 1 Formula1 Formula 2