2020. nov 29.

Heti apró - Érdekességek az elmúlt hétből

írta: F1rka
Heti apró - Érdekességek az elmúlt hétből

WTCR

A sorozatba idén visszatérő Zengő Motorsport komoly tervekkel állt elő a jövő évi szezonra vonatkozóan. 2021-ben négy autót akarnak indítani (idén három volt) és nem kisebb célt tűzött ki Zengő Zoltán, mint a VB cím elhódítását egyéniben és konstruktőrként egyaránt. Arról, hogy a Mikel Azcona, Kismarty-Lechner Gábor és Boldizs Bence hármas mellett, ki lehet a negyedik versenyző, még nincs hír, de az idén mutatott teljesítmény alapján nem sokan mondanának nemet egy ajánlatra.

d07d910cee66b5d0f5ee7e1e552bf6a1-masolata-700x467.jpg
Azcona az aragóniai győzelem után

 

Eközben Andrea Adamo, a Hyundai mindenható sportigazgatója kijelentette, korántsem biztos az, hogy a kategóriában maradnak. A nürburgringi bojkotuk után úgy tűnt, hogy lecsillapodnak a kedélyek de Adamo leszögezte: Mindent a szabályalkotók hozzáállásától tesz függővé. És hát valljuk be, amikor a címvédő Michelisz Norbert a mezőny egyik legjobb autójában ülve dobogó nélkül fejezi be a szezont, és csak a 13. összetettben a BoP miatt, ott azért vannak gondok. Hogy mi lesz, ha a Hyundai valóban kivonul? Jelenleg úgy tűnik, hogy a WTCR-nek nagyobb szüksége lenne a gyártóra, mint fordítva. Pilótáik, Norbival az élen, biztos jó ajánlatokat kapnának, kérdés, mennyire elkötelezettek a márkához és követnék-e Adamot egy másik szériába.

 

Formula 2

Lement az utolsó előtti hétvége a F2-ben, és a fiatalok ismét kitettek magukért. Schumacher és Ilott bajnoki címért folytatott csatája pedig nem állt le. Az időmérőn Ilott megszerezte a pole-t, míg riválisa csak a 10-ik helyet szerezte meg. A szombati főversenyen aztán SCH ismét bemutatta rajtolási képességeit, és végül a negyedik helyen intették le, Ilott pedig második lett Drugovich mögött. Nagyszerű csatákat láthattunk, mint pl Daruvala mesteri védekezését a harmadik helyért, vagy Tsunoda menetelését az utolsó helyről egészen a hatodikig.

A vasárnapi sprintverseny is komoly izgalmakat hozott, amit Svarcman az első helyről kezdett és onnan el sem mozdult a kockás zászlóig. A második Mazepin, a harmadik pedig a 16. helyről rajtoló Delétraz lett (miután Piquet autója a vége előtt megadta magát). Schumachernek nem volt jó versenye, végig szenvedett a gumikkal, de végül sikerült behoznia az autót a hetedik helyre. Tsunoda egy defekt miatt nullázott, Ilott pedig Daruvalával ütközött és bukta el a lehetőséget a pontszerzésre.

128170757_10157653920981500_3174475296509579357_o.jpg
Az F2 állása

 

FIA

A szövetség kihirdette, kik lettek az év legjobb tisztségviselői és sportbírói. Az Outstanding Official of the Year címet László Attila kapta. a 2018-as magyarországi DTM futamon bokszutcai marsallként dolgozott, amikor elütötte egy versenyautó, s ennek eredményeként az orvosoknak amputálniuk kellett az egyik lábát. Attila egy évvel később visszatért a boxutcába a ’19-es magyarországi WTCR versenyen, és az idei Magyar Nagydíjon pedig már szintén bokszutcai marsallként dolgozott. Óriási elismerés és igazi példakép!

attila_laszlo_outstanding_official_of_the_year_0.jpg
László Attila
Szólj hozzá

FIA Zengő Hyundai F2 WTCR