2021. jan 03.

Heti apró - Érdekességek az elmúlt hétből

írta: F1rka
Heti apró - Érdekességek az elmúlt hétből

IndyCar

A Roger Penske kemény döntést hozott. Az sorozat első embere és Jay Fry elnök kijelentette, hogy bármennyire is ellenükre van, sajnos kénytelenek törölni a tavaszi kollektív tesztsorozatot a bizonytalan járványhelyzet miatt. így a csapatok csak a számukra garantált, ám erősen limitált privát teszteken készülhetnek fel az idei szezonra.

Dakar Rally

Elkezdődött az idei, sorrendben a 43. Dakar, egy 116 km-es összekötő és egy 11 km-es mért szakasszal. Azonban mielőtt a mezőny megindulhatott volna, még szembesülniük kellett pár dologgal. A motoros kategóriában a tavalyi tragédiák miatt kötelező minden versenyzőnek légzsákkal rendelkező overálban versenyeznie, és lesznek olyan gyorsasági szakaszok, ahol a sebességet 90 km/h-ban maximalizálják. Valamint limitálták a hátsó gumik darabszámát is, ami azt jelenti, összesen 6 darabot használhatnak el az egész verseny során. Valamint a 15 perces tankolási szünetekben tilos lesz szerelni a motoron. Ez elég sok résztvevőnél kiverte a biztosítékot és keményen bírálták a szervezőket.

nasser-al-attiyah-dakar-rally.jpg

Az autósoknál a legnagyobb hír az volt, hogy 1 nappal a rajt előtt kiderült, Nani Roma navigátorának, Dani Oliverasnak pozitív lett a tesztje, így nem indulhat a versenyen. Az utolsó pillanatban sikerült helyettest találni, ami valószínűleg komoly hatással lesz Roma győzelmi esélyeire.

Formula 3

Dennis Hauger csapatot vált és a Prema pilótája lesz 2021-ben. A Red Bull junior nagy tehetségnek van kikiáltva, azonban az előző szezonban ez nem igazán derült ki róla. így ki is alakult a Prema F3-as párosa, mivel a mások pilótájuk Arthur Leclerc lesz.

Matteo Nannini is csapatot vált, ugyanis otthagyja a Jenzert és átül a HWA egyik autójába.

Formula 1

Az FIA a két ünnep között is dolgozott. Ennek pedig jelét is adták, mivel kicsit belenyúltak a versenyhétvége lebonyolítási rendjébe. A pénteki szabadedzések rövidebbek lesznek 30 perccel, vagyis összesen 1 órával kevesebbet készülhetnek a csapatok.

Szponzorcserék a Ferrarinál. Három cég (Hublot, Infor és Eightcap) is elhagyta a csapatot, azonban lett két új érkező. A Richard Mille és a Radiobook matricái is felkerülnek a vörös autókra idén.

letoltes_10.jpg

Lewis Hamiltont pedig lovaggá ütötték. így Stewart, Moss, és Brabham után ő lett a negyedik pilóta az F1-ben, akit megillett a Sir megszólítás. Rajtuk kívül még Frank Williamst és Patrick Headet érte ez a megtiszteltetés. Itt olvashatsz róla bővebben.

Szólj hozzá

Heti apró